Slopestyle en Big Air

Snowboardteam Xtreme heeft de focus op freestyle, welke twee wedstrijddisciplines kent:

Slopestyle

een parcours van kickers, rails, gaps en jumps die achter elkaar worden gereden

Big Air   

het doen van mooie tricks op kleine, middel of heel grote schansen

Wedstrijden in Nederland en België

In Nederland en België worden wedstrijden en rail-battles gehouden in de sneeuwhallen. Iedere snowboarder die bij traint bij Team Xtreme kan aan deze wedstrijden en battles deelnemen. Een van onze Team Xtreme trainers zorgt voor de begeleiding tijdens de wedstrijden.

Freestyle Tour – wedstrijden in Nederland en Belgie. Deelnemen is natuurlijk al dik, vaak ontvangen podiumplekken leuke goodies en is er een overall winner van alle wedstrijden in deze tour.

Rail Battles en Fire wedstrijden – dit zijn leuke evenementen waar het gaat om wie de vetste tricks kan doen. Eeuwige roem en leuke goodies vallen hen ten deel.

Internationale Slopestyle en Big Air wedstrijden:

Europa Cup & World Cup – dit zijn wedstrijden die worden georganiseerd door de FIS (Internationale Ski en Snowboard organisatie). Afhankelijk van leeftijd en behaalde FIS punten kunnen snowboarders mee doen aan deze wedstrijden. Vaak zijn er gelimiteerd aantal deelnemers per land toe gestaan. In 2019-2020 hebben Casper Holtzapfel, Mitchel van der Krogt, Thom Wijnstra, Thom Vogel, Bart Poll, Lucas Hendriks en Kai Groeneveld deelgenomen aan één of meerdere Europa Cups.

Audi Snowboard Series – Zwitserse wedstrijdserie die mee tellen voor de WSF ranking en waaraan door Team Xtreme leden met wedstrijd kunnen worden deelgenomen. In 2019-2020 hebben Shania Colsters en Lucas Hendriks aan een van deze wedstrijden deelgenomen.

Valley Ralley – wedstrijd serie van vier tourstops in parken van het Oostenrijkse Zillertal. Team Extreme heeft in verschillende samenstellingen aan al deze wedstrijden deelgenomen, vaak gecombineerd met de trainingsweken voor of na deze wedstrijden. Deze telt ook mee voor WSF punten.

World Rookie Tour – een internationale wedstrijd serie voor snowboarders in de Rookie categorie (onder 18 jaar). Aan het einde van het seizoen is de finale voor top 10 riders (WSF ranking). Helaas ging deze door Covid19 niet door, anders hadden Shania Colsters en Lucas Hendriks daar hun beste tricks gegooid.

Rock a Rail – Een van de hoogte punten van het Rail-jaar is Rock a Rail in het Nederlandse laagland van Den Haag. Op het plein worden vijf machtige rails gebouwd en sneeuw uit de hal getrokken, waar door de slopestyle top van de wereld wordt gestreden om de eer. Onze trainers Rachida Aoulad en Bart Fallhaber draaien nog steeds mee aan de top en waren van de partij. Thom Wijnstra behaalde een wildcard om mocht ook mee doen. Oud Team Xtreme lid Melissa Peperkamp wist in de finale net te winnen van Rachida, die tweede werd.

Hoogste podia:

X-Games – elke snowboarder droomt er wel eens van om deel te mogen nemen aan de X-Games. Het meest aansprekende event van het jaar. On invitation only (WSF).

Olympische Spelen (FIS) – Geen toelichting nodig, toch?

Actueel overzicht van wedstrijdschema

Elk seizoen kent zijn eigen wedstrijdschema waar onze sporters aan mee kunnen doen. Kijk bij wedstrijden voor het actuele overzicht van de freestyle wedstrijden.